general alarm delonghi

Ce înseamnă ALARMĂ GENERALĂ sau ALARMĂ GENERICĂ pe aparatul meu de cafea Delonghi?

Așa că ești în panică, te-ai dat jos din pat și ca în fiecare dimineață prima ta acțiune este să faci o cafea. La naiba! astăzi mașina spune „ALARMĂ GENERICĂ” sau la unele modele va spune „ALARMĂ GENERALĂ”. Alții doar un triunghi roșu și alții lumini intermitente.

alarma generala

Ok, înainte să fii disperat și să treci la ceai sau cafea instant, poate putem rezolva acest lucru foarte repede.

1. Când porniți mașina, se parcurge unitatea de preparare și apoi spune „ÎNCĂLZIRE – VĂ RUGĂM AȘTEPTĂ” și apoi expiră la „ALARMĂ GENERICĂ sau GENERALĂ”?

dacă Nu, atunci scoateți infuzorul și tava de picurare și curățați bine interiorul aparatului și curățați perfuzorul și asigurați-vă că este clar să circule în sus și în jos. Opriți mașina și ar trebui să treacă prin secvența de pornire ca de obicei și veți avea cafeaua.
dacă DA – Avem o problemă Houston. Treceți dincolo de acest punct numai dacă sunteți calificat, deoarece ne vom expune la electricitate de înaltă tensiune.

Există 3 cauze posibile ale defecțiunii, fie un element, siguranță sau Triac. Deconectați mașina și scoateți panoul din spate. Veți avea 2 boilere, boilerul de apă sau termoblocul care se află sub încălzitorul de pahare (placă metalică) și un cazan cu abur flash în formă de potcoavă, sau unele modele au doar unul. Unul dintre aceste cazane nu va fi de încălzire. Ambele cazane ar trebui să fie calde. Rețineți că apa trece prin termobloc și apoi în boilerul flash la unele modele, astfel încât apa este preîncălzită mai întâi în termobloc. Deci este posibil ca boilerul flash să pară fierbinte și să fi eșuat efectiv. Dacă termoblocul principal este rece, avem un câștigător, dar dacă ambele sunt calde, aș testa boilerul flash.
Din acest moment veți avea nevoie de un multimetru. Dacă nu aveți unul, probabil ar trebui să puneți spatele mașinii și să ni-l aduceți. Sau acesta ar putea fi începutul a ceva frumos și ai putea să mergi și să iei unul. Oricum presupunând că aveți una, de obicei testez mai întâi continuitatea siguranțelor. Fiecare boiler are 2, vezi poze. Nu se resetează și am înlocuit câteva pentru a rezolva această problemă, așa că nu este neașteptat să ai un eșec. . Cu toate acestea, există doar 2 motive pentru care o siguranță se defectează, 1. Este defectă sau 2. Își face treaba și protejează cazanul de supraîncălzire. Dacă observați semne de supraîncălzire, cum ar fi conexiuni din plastic usturate etc. sau dacă ambele siguranțe termice au dispărut, bănuiți că aceasta poate fi o problemă triac, de exemplu, elementul se blochează și nu se pornește și nu se oprește.

Dacă siguranțele sunt ok, puteți măsura elementul, uneori nu veți obține niciun circuit, alteori.  este un pariu sigur că elementul va fi dispărut într-un cazan rece cu siguranțe bune. Dacă doriți să vă convingeți că cazanul a cauzat această problemă, scoateți sonda din cazan și încălziți-o cu un pistol termic (120 de grade) în timp ce porniți mașina. Aparatul va porni ok.

Așadar, alarma generală sau generică poate însemna eșecul detectării unui element fierbinte de către senzorul NTC, aceasta fiind adesea cauzată de o siguranță termică sau un element defect sau de un Triac defect de pe placa principală. Dar doar pentru a complica lucrurile, italienii au o mulțime de alte erori reprezentate și de această alarmă. Acestea le acopăr în alte postări. Dar cea mai comună cauză a acestei defecțiuni la mașinile Delonghi este cea descrisă mai sus.

 

 

1 comentarii

Florin

Florin

După ce sa remediat la service " alarma generala", aparatul nu mai face cafea aromata, sia schimbat gustul inrauce este de făcut???

Lasa un comentariu