Intretinerea si curatarea aparatelor de cafea

Întreținere și curățarea

Ghid pentru îngrijirea și întreținerea aparatelor de cafea automate și manuale.

Aveți grijă de aparatul dvs. de cafea, deoarece este expus continuu la umiditate, calcar și reziduuri de cafea.

Îngrijirea atentă și constantă este esențială pentru a vă bucura întotdeauna de o cafea excelentă, cu gust și aromă maximă și pentru a prelungi ciclul de viață al aparatului.

Curățare (mașini de cafea automate și manuale)

- Pentru a curăța mașina, utilizați o cârpă moale umezită cu apă. Nu folosiți alcool, solvenți și obiecte abrazive. Goliți și spălați tava de picurare și curățați suprafața de suport pentru pahare furnizată.
- Când mașina automată necesită golirea recipientului cu zațul de cafea, se recomandă, de asemenea, să-l clătiți sub jet de apă.
- Este important să curățați Pannarello (Vaporizatorul) în fiecare zi și după fiecare utilizare pentru a menține igiena și a asigura prepararea unei creme cu o consistență perfectă. După spumarea laptelui, este întotdeauna necesar să îndepărtați partea exterioară a Pannarello și să o spălați cu apă proaspătă.

Întreținere (mașini de cafea manuale)

- Dupa fiecare utilizare, curatati bratul suport filtrului si filtrul cu apa curenta pentru a elimina eventualele reziduuri sau depuneri.
- Verificați și, atunci când este necesar, curățați garnitura de sub ceașcă pentru a evita acumularea reziduurilor de cafea.
- Introduceți din când în când o tabletă de degresare în interiorul filtrului, apoi introduceți brațul în cupa de dedesubt a mașinii și efectuați o dozare goală. Tableta se va topi și va curăța filtrul, inclusiv supapa de distribuire a brațului. Odată ce distribuirea este completă, scoateți filtrul și brațul și spălați-le sub jet de apă.

Întreținere (mașini de cafea automate)

- Curățați rezervorul de apă cel puțin o dată pe săptămână. Înainte de spălare sub jet de apă se recomandă îndepărtarea filtrului de apă Intenza +. Apoi repoziționați-l în locașul său și treceți la umplerea rezervorului. Se recomanda folosirea filtrului special Brita Intenza + pentru a reduce formarea de calcar in interiorul circuitului hidraulic.
- Cel putin o data pe saptamana cu peria din dotare, curatati compartimentul pentru cafea pre-macinata.
- Cel puțin o dată pe săptămână spălați bine grupul de preparare cu apă proaspătă, călduță, curățând cu atenție filtrul superior. Nu folosiți detergenți sau săpun. Lăsați grupul de preparare să se usuce complet la aer. Înainte de a-l înlocui, curățați cu atenție interiorul aparatului folosind o cârpă moale umezită cu apă.
- Cel puțin o dată pe lună sau după ce au fost livrate aproximativ 500 de cafele, lubrifiați grupul de preparare cu unsoarea specială furnizată. Aplicați unsoarea uniform pe ambele ghidaje laterale și pe arbore. La sfârșitul operațiunii, repoziționați unitatea în carcasă.
- Cel putin o data pe luna sau dupa ce au fost distribuite aproximativ 500 de cafele, este de asemenea indicat sa se efectueze un ciclu de curatare cu tabletele de degresare corespunzatoare. Tableta de degresare trebuie introdusă în compartimentul pentru cafea pre-măcinată și începe un ciclu de distribuire a cafelei; la final, opriți aparatul și lăsați-l să acționeze aproximativ 15 minute, apoi porniți din nou aparatul și așteptați până la sfârșitul ciclului de clătire. La sfârșitul ciclului de clătire, spălați grupul de preparare sub jet de apă și repoziționați-l.
- Cel puțin o dată pe lună curățați buncărul pentru boabe de cafea când este gol cu ​​o cârpă umedă pentru a îndepărta substanțele uleioase din cafea. Apoi umpleți-l din nou cu boabele de cafea.

Detartrare (mașini de cafea automate și manuale)

În timpul utilizării, în interiorul mașinii se formează calcar care trebuie îndepărtat în mod regulat; în caz contrar, circuitele de apă și cafea pot rămâne blocate.

La mașinile automate necesitatea de a continua cu ciclul de detartrare va fi indicată chiar de mașina prin intermediul unor lumini indicatoare sau mesaje de pe afișaj.

Pentru utilajele manuale se recomanda efectuarea detartrajului la 2/3 luni. Ciclul de detartrare este recomandat atunci când mașina nu este utilizată pentru perioade lungi de timp sau dacă utilizarea este rar.

Utilizați numai decalcifieri originali, deoarece au fost special formulați pentru a optimiza performanța mașinii.

Nu folosiți niciodată oțet ca detartrant.

Pentru a efectua ciclul de detartrare, urmați instrucțiunile din broșura informativă.

Lasa un comentariu